Světový den Malbecu – krásné červené odrůdy – se blíží. Proto jsme si pro Vás ve spolupráci s dovozcem prémiových vín, společností Alifea, připravili online degustaci těch nejlepších Malbeců z Argentiny, které lze na trhu najít, v nejlepším českém ručně foukaném skle. A co víc, v rámci degustace se podíváme přímo do vinařství a do vinic. V přímém přenosu s námi budou víno chutnat Gabriela Furlotti a Pancho Lavaque. Večerem provedou zkušení degustátoři Otakar Žoudlík a Martin Marek. O skvělý zážitek tedy bude postaráno.
A kam se vlastně podíváme? „Půda, nadmořská výška, klima, mikroklima. Až pak přichází lidský faktor. Je to oblast s působivým historickým bohatstvím, víno se tu pěstovalo od roku 1600. Dává nám naši identitu”, říká Pancho Lavaque o unikátní poloze vinařství Vallisto, vyhlášeného pro své exkluzivní Malbecy.
Vychutnejte si krásný večer s výběrem sommelierů – čtyřech exkluzivních vín z dvou vyhlášených argentinských vinařství Bodega Furlotti a Vallisto. Vína ochutnáte z ručně foukané sklenice Telesto 650 ml, která byla pro svou naprosto precizní funkčnost vybrána jako nejvhodnější pro odrůdu Malbec.
Degustační set si můžete zakoupit na doma a vychutnat si skvělý večer se svými blízkými.
ČESKÉ PRÉMIOVÉ SKLO RUČNÍ VÝROBY

Otakar Žoudlík
Přední český sommelier a degustátor je ambasadorem sklárny KVĚTNÁ 1794, s níž se ve spolupráci s tuzemskými i světovými designéry podílí na tvorbě prémiového vinného skla pro dokonalý požitek z každého doušku.

Martin Marek
Sommelier a degustátor, účastník mnoha sommelierských soutěží, člen ASČR (Asociace Sommeliérů České Repuliky). V oboru pracuje více než 15 let, v minulosti působil například v restauracích La Casa Argentina, Dock House a mimo jiné i ve Vins de France. V současnosti je sommelierem společnosti Alifea, pro kterou vybírá a prezentuje ta nejlepší vína z celého světa vyjadřující terroir, odrůdu a minimum zásahů vinaře ve sklepě.

Gabriela Furlotti
Historie rodiny Furlotti začíná v roce 1888 v Argentině, kam Ángel Furlotti, rodák z italské Parmy, emigroval jako dvacetiletý kluk s vynikající znalostí půdy a pěstování révy vinné. Brzy si vysloužil přezdívku „Král vinohradů“. V roce 1914 koupil své první vinařství a začal se svými dvěma syny vyrábět víno. Jejich vinařství se stalo známým a vyhledávaným nejen kvůli vínu, ale také olivovému oleji.
Gabriela Furlotti se narodila přesně o 100 po Ángelovi a navrátila vinařství rodinnou tradici a vášeň. Přesně 100 let poté, co její prapředek koupil své první vinařství, sklidila první úrodu pod názvem Bodega Furlotti a navázala tím na jeho odkaz a víru, že nejlepší víno se dělá z nejlepších hroznů starých vinohradů.

Pancho Lavaque
Enolog a ředitel vinařství Vallisto. Hrozny Malbecu se zde pěstují v nadmořské výšce téměř 2000 metrů nad mořem. “Vallisto se narodilo na západním svahu Cafayate, kde má trasa slunce zvláštní orientaci. Odpoledne je méně agresivní, a to je velmi důležité ve vegetativním cyklu”, říká Pancho Lavaque, současný ředitel vinařství. Když tu zakladatelé byli poprvé, věděli, že jsou na jedinečném místě. Splňovalo všechna očekávání pro vypěstování dokonalého hroznu.
- Vallisto Malbec 2017 – 0,75 l
- Vallisto Malbec 2015 – 0,75 l
- Familia Furlotti Malbec 2016 – 0,75 l
- Familia Furlotti Altamira Malbec 2016 – 0,75 l
- Ručně foukaná sklenice Telesto 650 ml
- Návod na přihlášení a přípravu večera

- Online degustace: Degustační sadu Vám doručíme včetně návodu na připojení do virtuální degustační místnosti spolu s informacemi ke skladování a servisu vín. Vše Vám přijde také do emailu. V den degustace se v určený čas připojíte přes link do virtuální degustační místnosti a během 1,5 – 2 h Vás špičkoví odborníci spolu s vinaři provedou zážitkovou degustací. Nebojte, je to jednoduché, není třeba se ničeho obávat. Záznam bude k dispozici i po skončení degustace, abyste si jej mohli kdykoliv přehrát. Živé vstupy vinařů budou překládané do češtiny.